Най-добрият начин да консервирате лозови листа


Най-добрият начин да консервирате лозови листа
Снимка: iStock

Това е най-добрият начин да запазите лозови листа за сармички за повече от 12 месеца. Наистина е много лесно, просто трябва да се уверите, че измивате добре листата, да стерилизирате бурканите и да  са затворени добре. След това съхранявайте на място, далеч от светлина и топлина.

Необходими продукти:

250 грама млади лозови листа

2 супени лъжици морска сол

4 супени лъжици оцет

2 супени лъжици лимонов сок

преварена гореща вода

2 буркана с капачки

Вижте още: Не сте яли по-вкусни лозови сарми! Ето каква е тайната

Начин на приготвяне:

Стерилизирайте първо капачките, като ги залеете с гореща вода, в която сте сипали 2 супени лъжици оцет. Измийте бурканите и ги поставете в тава във фурната на 130 градуса за 15 минути.

В 1 литър вода сложете 2 супени лъжици оцет. Потопете листата в продължение на 5 минути. Прецедете водата, измийте листата и отцедете от излишната вода. Поставете 10 листа (най-много 15) едно върху друго и навийте на стегнати рула. Прехвърлете ги в бурканите. Сложете по една супена лъжица морска сол във всеки буркан и по една супена лъжица лимонов сок. Напълнете бурканите с вряща вода. Затворете хубаво с капачките и обърнете бурканите, за да видите дали изтича вода. В тенджера сложете парче плат на дъното и поставете бурканите, налейте вода и оставете да ври в рамките на 2-3 минути.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама