Мусаката е любимо ястие на българите. Освен рецептите за традиционната с картофи и месо, днес ви предлагаме различен постен вариант. Това ястие се приготвя без месо, а вкусът ще ви спечели още от първата хапка.
Необходими продукти за постната мусака:
6-7 картофа
1 глава лук
1 л соево мляко
4 супени лъжици соеви люспи
масло
2 ч. л чубрица
половин ч. л копър
1 домат
сол
Вижте още: Без месене: Много вкусен домашен хляб
Начин на приготвяне:
Запържете лука със соевите зърна, които предварително сте накиснали в гореща вода. След това добавете една чубрицата и разбъркайте добре. В намазнена тава се нареждат ред картофи, нарязани на колелца, залейте със соевото мляко и отново ред картофи. Наредете резените домати върху картофите. Мусаката се пече 15 минути в загрята на 180 градуса фурна. Мусаката се пече 45 минути във фурната.