Милинки с кисело мляко


Милинки с кисело мляко

Милинките са една от любимите ни закуски! Можете да поднесете милинките с айран, кисело мляко и въобше кой с каквото обича.

Необходими продукти:

700 грама брашно

1/2 кофичка кисело мляко Хармоника

1 кубче мая

200 грама сирене

2 с.л. галета

60 грама масло + още за намазване на тавата

3 яйца Хармоника

1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

В купа се слага 1/3 ч.ч. топла вода. Прибавят се захарта и натрошената мая + 1 с.л. брашно.

Замесва се и се оставя около 20 минути маята да втаса.

След това се добавя киселото мляко, сол и брашно до получаване на меко тесто (брашното се добавя по малко докато се постигне желаната мекота на тестото). То не трябва да е нито лепкаво, нито много твърдо.

След като тестото е готово се оставя да втаса около 30 минути.

От тестото се оформят 5-6 топки с еднаква големина. Всяка топка се разточва на дълга елипса и се нарязва на парчета с дължина около 30 см, дебелина 0,5 см и широчина – малко по-малко от тавата, в която ще печете.

По средата се слага от плънката с яйце и сирене и се завива на охлюв. Всяка от хапките се нарежда в намаслената тава. Милинките се оставя да втасат около 20 минути.

Маслото се загрява и в него се добавя галета и сол. Милинките се заливат с маслото.

Пекат се на 170 градуса около 20-30 минути до готовност.

Източник: merudia.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама