Всяка домакиня иска да приготви вкусно и сочно месо, което се топи в устата. Опитните домакини винаги постигат този резултат благодарение на някои прости трикове.
1. Мариноване в газирана вода
Много готвачи знаят, че газираната вода всъщност е най-добрата марина за месото. За целта то трябва да се залее с газираната напитка и да се остави за 1 час в хладилника, за да се маринова.
2. Марина с киви
Просто нарежете кивито на тънки парчета и ги подредете върху парчетата месо. След 15 минути може да премахнете кивито и да пристъпите към топлинната обработка.
Вижте още: Как да премахнете цялата химия от пилето
3. Тънкости при печенето на месото
Печеното месо може да се окаже доста сухо, ако не знаете няколко трика. По-специално, готвачите препоръчват печене на продукта във фолио, но първо трябва да направите няколко дупки в него. Също така си струва да поставите съд с вода във фурната.
4. Не бързайте със солта
Ако осолите месото твърде рано, то ще стане жилаво. Най-добре е добавите солта, когато то вече е в чинията.