Марокански гювеч с картофи и маслини


Марокански гювеч с картофи и маслини

Постно и екзотично ястие.

Необходими продукти за 4 порции:

100-150 гр лук

50 мл зехтин

3 скилидки чесън

1 с. л. червен пипер

щипка шафран

½ ч. л. кимион

щипка млян джинджифил

100 мл вода

1 домат

¼ зелен лимон

щипка бял пипер

1 червена люта чушка

2 щипки сол

щипка кафява захар

1-2 дафинови листа

2 чаши вода

600 гр картофи

25 обезкостени зелени маслини

3-4 стръка кориандър

5-6 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете лука. Запечете го леко на сух тиган, прибавете зехтина и чесъна. Щом се позапържат, прибавете червения пипер, шафрана, кимиона и джинджифила. Налейте водата. Прибавете нарязания на четири лайм и нарязаните на кубчета домати. Подправете с бял пипер, сол, кафявата захар, дафиновия лист и лютата чушка. Долейте още 2 чаши вода и прибавете нарязаните на едро по дължина картофи. Захлупете и оставете да къкри 15 мин. на бавен огън.

Прецедете соса, върнете картофите в тигана. Към соса прибавете маслините, кориандъра и магданоза. Върнете на котлона, оставете да поври, докато се сгъсти леко.

Сервирайте картофите със соса.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама