Представете си вълшебната комбинация от хрупкав, шоколадово-бисквитен блат, нежен ментов, чийз крем и малиново желе.
Необходими продукти:
1 и 1/2 пакета бисквити
1 с.л. натурално какао
120 г стопено масло
продукти за крема:
200 г крема сирене
3 с.л. пудра захар
200 мл. заквасена сметана
100 мл. бита сладкарска сметана
5 капки ментова есенция
продукти за малиновото желе:
250 г пресни малини
2 с.л. конфитюр от малини
100 мл. топла вода
1 желатин
150 г пресни малини
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Смелете в блендер бисквитите. Добавете какаото и стопеното масло и пасирайте до маслени трохи.
Покрийте тава с хартия за печене. Поставете ринг за торта и изсипете трохите. Заравнете добре с лъжица и печете 10 минути. След като се охлади внимателно го прехвърлете, заедно с хартията и ринга в поднос.
През това време пригответе крема.
Разбийте с миксер студената сладкарска сметана на сняг. Оставете я настрана. В купа разбийте крема сиренето, заедно с пудрата захар. Добавете заквасената сметана и накрая битата сладкарска сметана. Завършете с 5 капки ментова есенция и разбийте с миксер крема.
Извадете блата от фурната и го охладете напълно. Излейте крема върху него и заравнете. Охладете за 1-2 часа. Подредете пресни малини по повърхността. Внимателно изтеглете хартията под ринга.
Пригответе желатина. Изсипете го в огнеопорна стъклена купичка, налейте 4 с.л. студена вода и го стопете на водна баня на котлона. Охладете леко.
В блендер пасирайте 250 г пресни малини с 2 с.л. конфитюр от малини и 100 мл. топла вода. След като пасирате, излейте и стопения желатин в сместа, след което я излейте върху чийзкейка, така че да покрие малините и цялата повърхност на десерта.
Охладете за няколко часа в хладилник и внимателно прекарайте нож по ръба на десерта, за да отстраните ринга.
Източник: vkusnoteka.bg