Необходимо ви е единствено прясно пилешко месо (гърди), домати (може и да са от консерва), лук, лют червен пипер, черен пипер, сол, захар, зехтин и сме готови. Разбира се, ако искате повече свежест, можете да добавите няколко стръка пресен магданоз нарязани на дребно или да добавите малко чесън например.
Необходими продукти:
800 грама пилешки гърди
2 глави стар лук
600 грама домати настъргани или от консерва
1 ч.л. лют червен пипер
черен пипер на вкус
1 ч.л. захар
сол на вкус
2 с.л. зехтин
няколко стръка магданоз по желание
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се нарязват на хапки и се запържват заедно с лука до златисто в сгорещения зехтин.
След това се прибавя сол, черен пипер и лютия червен пипер и се разбърква.
Веднага след това се прибавят доматите и захарта и котлонът се намалява, за да може ястието да къкри докато доматите се посгъстят.
По желание можете да поръсите с пресен магданоз.
Източник: merudia.bg