Лятно изкушение: Бутерки с пресни праскови


Лятно изкушение: Бутерки с пресни праскови
Снимка: justataste.com

Предлагаме ви чудна рецепта за лятото, която се приготвя лесно, а вкусът е супер.

Необходими продукти за бутер баничките с праскови:

2 чаши нарязани на кубчета праскови

1 супена лъжица кафява захар

1/2 чаена лъжичка канела

1 супена лъжица лимонов сок

1  опаковка замразено бутер тесто (2 листа), размразено

брашно, за работната повърхност

1 голямо яйце, разбито

кристална бяла захар за поръсване

Вижте още: Шоколад в бутер тесто

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете хартия за печене в тава.

В купа разбъркайте заедно прасковите, кафявата захар, канелата и лимоновия сок.

Разгънете листовете бутер тесто върху леко набрашнена работна повърхност. С помощта на точилка внимателно разточете тестото, за да запечатате всички дупки, след което нарежете всеки лист на 4 квадрата.

С помощта на решетъчна лъжица загребете част от прасковената смес в центъра на всеки квадрат от бутер тесто, след което прегънете тестото по диагонал, за да образувате триъгълници. С помощта на вилица нагънете заедно ръбовете, след което прехвърлете върху подготвената тава за печене, като ги раздалечите на поне 5 см един от друг.

Нарежете три малки процепа в горната част на всеки триъгълник, след което ги намажете с яйцето. Поръсете със захар (по желание).

Печете за 15 до 20 минути или докато станат златистокафяви и бухнали. Прехвърлете върху решетка, за да се охладят, след което сервирайте топли или на стайна температура.

Вижте още: Торта с бутер тесто

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама