Предлагаме ви чудна рецепта за лятото, която се приготвя лесно, а вкусът е супер.
Необходими продукти за бутер баничките с праскови:
2 чаши нарязани на кубчета праскови
1 супена лъжица кафява захар
1/2 чаена лъжичка канела
1 супена лъжица лимонов сок
1 опаковка замразено бутер тесто (2 листа), размразено
брашно, за работната повърхност
1 голямо яйце, разбито
кристална бяла захар за поръсване
Вижте още: Шоколад в бутер тесто
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете хартия за печене в тава.
В купа разбъркайте заедно прасковите, кафявата захар, канелата и лимоновия сок.
Разгънете листовете бутер тесто върху леко набрашнена работна повърхност. С помощта на точилка внимателно разточете тестото, за да запечатате всички дупки, след което нарежете всеки лист на 4 квадрата.
С помощта на решетъчна лъжица загребете част от прасковената смес в центъра на всеки квадрат от бутер тесто, след което прегънете тестото по диагонал, за да образувате триъгълници. С помощта на вилица нагънете заедно ръбовете, след което прехвърлете върху подготвената тава за печене, като ги раздалечите на поне 5 см един от друг.
Нарежете три малки процепа в горната част на всеки триъгълник, след което ги намажете с яйцето. Поръсете със захар (по желание).
Печете за 15 до 20 минути или докато станат златистокафяви и бухнали. Прехвърлете върху решетка, за да се охладят, след което сервирайте топли или на стайна температура.
Вижте още: Торта с бутер тесто