Предлагаме ви една рецепта, която е идеална за топлите месеци, когато се радваме на пресни чушки (най-добре от градината).
Необходими продукти за задушените чушки с домати и сирене:
750 грама пресни чушки
500 грама домати
2 кафени чашки растително масло
2 глави кромид лук
250 грама сирене
1/2 връзка магданоз
1 чаена лъжичка червен пипер
5 скилидки чесън
сол на вкус
Вижте още: Традиционна рецепта за миш-маш
Начин на приготвяне:
В достатъчно голяма тенджера се загрява мазнината и малко вода. Прибавят се последователно и се задушават лукът, нарязан на дребно, чушките, почистени от семето и нарязани на полукръгчета. След пълното им омекване се прибавят нарязаните на парчета домати и чесън. Ястието се оставя да ври на тих огън, докато остане на мазнинаната, поръсва се със ситно нарязания магданоз, подправя се на вкус със сол и се отстранява от огъня. При поднасянето всяка порция се поръсва със съответната част от настърганото сирене.