За любителите на лимона.
Необходими продукти за 45 броя:
325 гр брашно
175 гр масло (стайна температура)
125 гр захар
2 големи лимона
1 яйце
½ ч.л. бакпулвер
½ пакетче ванилена захар (4 гр.)
½ ч.л. лимонова есенция
½ ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Пресейте в купа брашното, бакпулвера и солта и разбъркайте.
Измийте хубаво лимоните. Настържете на ситно ренде кората им. Изстискайте сока на ½ лимон.
В друга купа разбийте мекото масло, захарта, яйцето, ванилената захар, лимоновата есенция, сока и кората на лимона.
Съберете всичко в една купа и разбъркайте до получаването на меко тесто. Увийте тестото в прозрачно домакинско фолио и пъхнете в хладилника за 1 час.
Пригответе си тава с хартия за печене. Пуснете фурната да се загрява.
Извадете тестото. Откъснете парченце и го оформете на топче с големината на малък орех. Сплескайте леко топчето върху дланта си. Поставете върху хартията за печене. Притиснете леко сладката с вилица, така, че да се отбележат 3 хоризонтални линии и после още веднъж – вертикално. Повторете, докато свършите тестото.
Пъхнете тавата във фурната и печете 10 минути на 180°С.
Оставете сладките за 5 минути да изстинат на тавата, после преместете на решетка или скара до пълно изстиване.
Източник: harryandlexy.com