На рецептите за десерти с тиква, следва да бъде отделена цяла глава в кулинарните книги. Толкова са много и са толкова разнообразни! Тиквата дава много по-широко поле за действие от класическите за българската кухня тиквеник и печена тиква. Сладките с тиква и шоколад са поредната вкусна и много лесна рецепта за нещо сладко с тиква, което може да приготвите за нула време. Съчетанието на тиква и шоколад е много сполучливо и превръща сладките с тиква и шоколад не само в прекрасно допълнение към чашата с кафе или чай, но и в малък вкусен десерт, с който може да подсладите всеки момент.
Необходимите продукти са:
2 чаени чаши брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
⅓ чаена лъжица хлебна сода
1 чаена чаша захар
½ чаена чаша олио
1 яйце
1 чаена чаша пюре от тиква
100 грама шоколад
½ чаена лъжица канела
¼ чаена лъжица джинджифил
¼ чаена лъжица индийско орехче
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за лесни сладки с тиква и шоколад е подготовката на продуктите. Брашното трябва да е пресято, заедно с бакпулвера и содата, тиквата да е сварена и пюрирана. Нарязвате шоколада на ситно.
Разбивате яйцето заедно със захарта и олиото, след което малко по малко добавете брашното и подравките. Добавяте пюрираната тиква и разбърквате до получаване на хомогенна смес, накрая добавяте и шоколада.
В тава поставяте хартия за печене и с помощта на супена лъжица оформяте сладките.Печете сладките с тиква и шоколад в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 12-15 минути.
Източник: supichka.com