Лесна шоколадова торта


Лесна шоколадова торта
Снимка: iStock/Guliver

Тази торта се приготвя лесно, сочна е и определено ще се хареса на любителите на шоколада.

Необходими продукти:

225 г брашно

350 г пудра захар

85 г какао на прах

1½ чаена лъжица сода за хляб

1½ чаена лъжица бакпулвер

2 яйца

250 мл прясно мляко

125 мл олио

2 чаени лъжици ванилов екстракт

250 мл вряла вода

За шоколадовата глазура:

200 г черен шоколад

200 мл пълномаслена готварска сметана

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. 

Смесете всички съставки за кекса (без врялата вода) и разбъркайте добре с миксер. Постепенно прибавете и водата, докато се получи хомогенна смес.

Разделете на две равни части и изсипете в предварително намазнени тавички (с диаметър 20 см). Печете 25-35 минути, пробвайте с клечка дали блатовете са готови, преди да ги извадите от фурната. Оставете да изстинат добре. 

За шоколадовата глазура - загрейте сметаната и шоколада на ниска температура. След като се получи еднородна смес, свалете от котлона и оставете да се охлади добре, около 1-2 часа.

Намажете първия блат с част от шоколадовата смес, след което сложете отгоре втория и залейте обилно. Загладете с нож. По желание може да декорирате с пресни плодове или да настържете шоколад. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама