Лесен ябълков сладкиш


Лесен ябълков сладкиш

Предлагаме ви една рецепта за сладкиш с ябълки, който е подходящ при постене или за вегетарианци.

Необходими продукти:

1 кг ябълки - настъргани на едро ренде

1 ч.ч. брашно

1 ч.ч. грис

1 ч.ч. захар

1 ч.л. канела

1 ч.л. бакпулвер

4 с.л. олио

4 с.л. белени слънчогледови семки

4 с.л. стафиди

настъргана кора от един лимон

сокът от половин лимон

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 170 градуса с обдухване или на 180 градуса (функция на печене: отгоре и отдолу).

Настърганите ябълки се смесват с лимоновия сок, кората от лимон, семките, половината чаша захар, стафидите и олиото. Сместа се разделя на 3 равни части.

В купа се смесват брашното, останалата захар, гриса и канелата. Сместа се разделят на 3 равни части.

В тавичка за печене с диаметър около 20-25 см се слага хартия за печене и се намазва с малко олио. Отгоре се изсипва едната част от брашнената смес. Върху нея се разпределя 1/3 от ябълковата смес. Повтаря се отново пласт с брашно и пласт ябълки - така докато свършат и двете смеси. Най-горният пласт трябва да е от ябълки. Пече се около час в предварително загрята фурна.

Източник: sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама