Предлагаме ви един много лесен плодов десерт - панирани ябълки.
Необходими продукти за панираните ябълки:
2 големи ябълки
за тестото:
300 г брашно
1 щипка сол
300 мл кисело мляко
2 яйца
Начин на приготвяне:
Сложете брашното в купа, добавете солта, киселото мляко и яйцата, разбъркайте добре, за да получите гъсто тесто.
След това обелете ябълките, отстранете сърцевината и нарежете на кръгчета с приблизително 1 см дебелина. Полейте леко с лимон.
Загрейте обилно количество олио в тиган. След това кръгчетата ябълки се потапят в тестото и се пържат в сгорещената мазнина.
Обръщайте ги често, щом станат златисто кафяви ги извадете от тигана и ги отцедете върху кухненска хартия. Поръсете с пудра захар и сервирайте.