Пуешките крутони се приготвят лесно, като първо пуешките бутчета се сваряват, след което се нарязват на кубчета и се запържват до златисто в зехтин.
Тиквичките по принцип много успешно се комбинират с картофи и синьо сирене. Пуешкото месо просто е допълнение към цялата тази приказка.
Необходими продукти:
3-4 тиквички
125 грама синьо сирене
2 пуешки бутчета
2 картофа
1 малка глава лук
2-3 с.л. зехтин + още малко за запържване на пуешкото месо
сол на вкус
4 ч.ч. бульон
Начин на приготвяне:
Пуешките бутчета са сваряват и се нарязват на кубчета. Запържват се до златисто в зехтин.
Лукът се задушава в зехтина, добавят се нарязаните на кубчета тиквички и картофи. Добавя се бульона и се оставя да ври около 30 мин. Ако искате по-гъста супа се слага по-малко вода, а за по-рядка – повече.
След това супата се пасира, добавя се натрошеното синьо сирене о се разбърква добре.
Супата се поднася с пуешките крутони.
Източник: merudia.bg