Класическа рецепта за торта Медовик


Класическа рецепта за торта Медовик
Снимка: Istock

Въпреки че изглежда доста сложна, тази торта се прави много лесно. Блатовете се пекат за кратко, около 4-5 минути, защото са тънки и изобщо не отнема много време, а е много вкусна. Най-важното е да се охлади за една нощ, за да се смесят вкусовете и кремовото тесто да омекне.

Необходими продукти за торта Медовик:

За блата:

160 г захар

60 г масло

125 г мед

3 яйца

1 ч. л сода бикарбонат

590 г брашно

За крема:

200 г сладка сметана

550 г заквасена сметана

200 г маскарпоне или крема сирене

150 г пудра захар

1 ч. л екстракт от ванилия

Вижте още: За начинаещи: Шоколадов чийзкейк без печене

Начин на приготвяне:

Сложете захарта, маслото и меда в тенджера. Загрейте на среден огън, докато започне да кипи. Добавете сода за хляб и разбъркайте, сместа ще започне да се пени от реакцията със содата за хляб. Намалете температурата и бъркайте през цялото време 5-6 минути, докато сместа придобие приятен карамелен цвят. Оставете да се охлади за 10 минути. Добавете яйцата и разбъркайте. Замесете тесто с брашното и го разделете на 10 топки. Поставете ги в хладилник покрити с фолио да се охладят за около 1 час.

Загрейте фурната на 180 градуса по Целзий. Нарежете всяка топка тесто на кръг с диаметър 20 см. Оставете излишното тесто отстрани да се изпече. Всеки слой се пече по 4 минути. Тестото трябва да е напълно охладено преди нанасяне на крема. Разбийте сладката сметана, но не много.

В друга купа разбийте останалите съставки за крема. Добавете сладката сметана и разбийте, докато се смесят добре.

Смелете останалото тесто в кухненски робот.

Върху всеки блат се слагат по 2,3 супени лъжици от крема. Напълнете тортата отвън с останалия крем. Покрийте тортата с трохите от тестото.

Охладете за една нощ преди сервиране.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама