Киш с риба тон, праз и тиква


Киш с риба тон, праз и тиква

Вкусно и засищащо.

Необходими продукти за 6 порции:

1 лист бутер тесто

100 г тиква , нарязана на кубчета и изпечена

1 стрък праз

2 с.л. зехтин

2-3 с.л. замразен грах

250 г риба тон от консерва

4 яйца

150 г заквасена сметана

зелен пипер

за гарнитура:

листа зелена салата

червено зеле

чери домати

сол

зехтин

светъл оцет

Начин на приготвяне:

Изрежете тестото на кръг по формата на тавата, като оставяте по 2 см рамка от всички страни. Застелете дъното и стените на тавата, надупчете го с вилица, за да не се надува. Запечете в предварително загрята на 180 С за 10 мин.

Запечете праза на сух тиган, налейте зехтина. Задушете до омекване. Добавете изпечената тиква и граха. Овкусете със сол и зелен пипер.

Разбийте яйцата със сметаната. Разнесете рибата върху запеченото тесто. Отгоре изсипете зеленчуците на равномерен пласт. Залейте с яйчената смес. Върнете във фурната за 30 мин.

Сервирайте със салата.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама