Киш с козе сирене и чушки


Киш с  козе сирене и чушки

Кишът е класика, но днес ви предлагаме една интересна интерпретация с чушки и козе сирене.

Необходими продукти:

За тестото, тавичка с диаметър 20-23 см:

250 грама бяло брашно

150 грама краве масло

1 ч.л. сол

1 щипка пудра захар

1 яйце

1 с.л. (15 мл) студено мляко

За плънката: 

200 мл течна сметана от животински произход

1 яйце

3 жълтъка

Щипка индийско орехче

Щипка прясно смлян бял пипер

Сол

50 грама грюйер + 50гр за настъргване отгоре

200 грама козе сирене (саламурено)

4 големи сурови червени чушки

50 мл зехтин

Връзка копър

Сол

50 гр кедрови ядки

Клонка чери домати

Начин на приготвяне:

Изсипете брашното на купчинка върху плота и направете кладенче по средата. Добавете нарязаното на малки кубчета масло, солта, захарта и яйцата. С пръсти смесете последните съставки до образуването на кремообразна смес и постепенно ги замесете с брашното. Накрая добавете млякото и продължете да месите, докато се получи стегнато тесто. Оформете на топка, завийте във фолио и оставете да си почине в хладилника за около 20 минути. 

Включете фурната на 190 градуса.

Разточете охладеното тесто до кора с дебелина от около 2 мм и я поставете върху формата за тарта. Внимателно притиснете и прекарайте точилката по борда на формата и остранете излишното тесто. 

С вилица надупчете основите, сложете хартия за печене и запълнете плътно със суров нахут, боб или силиконови топчета.

Сложете да се пече за около 15 минути. Извадете, махнете топчетата и хартията. Намалете фурната на 170 градуса и допечете за още 5 минути – кората трябва да се зачерви.

Извадете и оставете да изстине.

През това време направете плънката. Задушете нарязаните на дребно чушки със зехтин. Разбийте останалите продукти с миксер и овкусете с индйско орехче, сол и пипер.

Поставете натрошеното козе сирене на дъното, поръсете с малко грюйер, добавете сотираните чушки и част от нарязания на дребно копър и залейте с яйчната смес. Поръсете с още малко настъргано сирене грюйер.

Печете с обдухване на 160 градуса за около 20 минути - докато се зачерви.

През това време запечете кедровите ядки на тиган.

Извадете готовия киш. Ако използвате форма с подвижно дъно, внимателно я отстранете и преместете киша в чиния за сервиране.

Ако използвате керамична форма, разрежете внимателно киша на парчета, както е във формата.

Сервирайте по следния начин - поръсете киша с кедрови ядки и гарнирайте с малка салата от парченца чери домати и свежи стръкчета копър.

Източник: sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама