Киноа с пиле в маслено-винен сос


Киноа с пиле в маслено-винен сос

Прекрасно предложение за здравословен обяд или вечеря.

Необходими продукти:

1 ч.ч. киноа

черен пипер

сол

зехтин

пилешки гърди (пеперуда)

1 ч.л. червен пипер

черен пипер

сол

5 с.л. масло

2 с.л. прясна мащерка

2 скилидки чесън

1 ч.ч. бяло вино

2 шепи пресен спанак

прясна мащерка за украса

Начин на приготвяне:

Сварете киноата във вода в съотношение 1:2 (киноа:вода). Подправете с черен пипер, сол и струйка зехтин.

Разрежете пилешките пеперуди по средата и отделете 4 бр. гърди. Не ги разрязвайте по средата. Така ще останат по-сочни.

Поръсете ги с черен пипер, сол и обилно с червен пипер.

Стопете в тиган 1 с.л. масло и поставете гърдите. Гответе по минута-две от страна, след това добавете листенцата мащерка и нарязания на ситно чесън. Сложете и останалото масло. Намалете силата на огъня за няколко минути, за да не почернее маслото, налейте бялото вино и отново усилете, за да може да поизври. Обръщайте месото през няколко минути, за да се изпече равномерно. Към края добавете две шепи пресен спанак, без да го режете. Той ще омекне за минутка. Извадете едно филе върху дъска и го разрежете леко под ъгъл на парчета. Поднесете го върху киноа, с малко от спанака и полейте, нарязаните парчета месо с ароматния маслен сос. Поръсете с прясна мащерка.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама