Кифлички с мармалад


Кифлички с мармалад

Прерасни за закуска или следобедното кафе.

Необходими продукти:

За тестото:

500 гр брашно

250 мл топло прясно мляко

100 мл олио

1 яйце

1 белтък

1 с.л. захар

1/2 с.л. сол

1/2 с.л. суха мая

За пълнежа:

200 гр мармалад

100 гр масло

За намазване:

1 с.л. олио

2 с.л. прясно мляко

1 с.л. захар

1 жълтък

За поръсване:

Сусам

Ленено семе

Захар

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява 2 пъти. Смесват се първо сухите, а след това и останалите продукти. Замесва се лепкаво тесто, което се завива с фолио и се оставя на топло да втаса поне 45 минути, докато удвои обема си. 

Тестото се разделя на малки топчици, които се разточват на дълги и не много широки парчета. С нож разрязвате всяко разточено парче на около сантиметър от единия край с продължение около 1/3 от дължината. Плънката се разстила в другия край (не там, където са разрезите).

Внимателно навиваме по посока на разрезите и накрая оформяме кифличката, така че да получим приятна извивка.

След като сме завили и наредили всички кифлички в застлана с пекарска хартия тава, намазваме всяка от тях, за да се получи приятна коричка при изпичане.

Печем 20-25 минути при 200 градуса, като е хубаво от време навреме да проверяваме да не се е разтекла плънката извън кифличките. Не е фатално ако се случи, но може да се наложи да застелите нова хартия в тавата и да върна кифличките за още малко допичане.

Източник: foodieboulevard.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама