Какво ще ядем? Вкусна яхния с пиле от добруджанския край


Какво ще ядем? Вкусна яхния с пиле от добруджанския край
Снимка: Лидл

Ако отново търсите идеи за бърза и вкусна рецепта, с която да избегнете един от най-често задаваните въпроси във всяко семейство - “Какво ще ядем?”, днес ви даваме точното решение. Вдъхновение за предложението ни почерпихме от сайта на Lidl и тяхната специална секция, в която открихме едно ястие, много подходящо за вече по-студените и хладни дни. Заложихме на традиционния български вкус и рецептата е за добруджанска яхния с пиле.  

Ястието, познато малко по на запад от Добруджа като пиле лютика, съдържа продукти, които със сигурност ще ви се усладят и ще накарат душата ви да примира от удоволствие. Най-важните от тях със сигурност са пилешките бутчета, които трябва да бъдат пресни, свежи и с високо качество. Такива ще откриете в Lidl, където се предлагат близо 55 продукта прясно пакетирано месо под собствената марка “Порция свежест”.
Смарт дискаунтърът работи с утвърдени доставчици, а проверките на качеството на месото са в няколко етапа, които гарантират свежест и чистота, защитена атмосфера и контрол по веригата на доставки.

Ето и необходимите продукти за приготвянето на рецептата, които лесно ще откриете в най-близкия Lidl магазин:

●       пилешки бутчета - 4 броя

●       червени чушки - 8 броя

●       чесън - 1 скилидка

●       зелена чушка - 1 брой

●       зелена люта чушка - 2 броя

●       домати - 3 броя

●       краве масло - 30 г

●       лук - 1 глава

●       магданоз - 1 връзка

●       зеленчуков бульон - 300 мл

●       брашно - 50 г

●       олио

●       сол, захар, черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е да оваляте пилешките бутчета в брашно, да ги поставите в добре загрята тенджера, където трябва да се запържат до златисто, а след това да ги извадите. След това нарязвате зеленчуците, като зелените и червени чушки трябва да бъдат на кубчета, а лютите на много дребно. На ситно трябва да бъде нарязан и лукът, който заедно с чушките и бучка масло се поставя в същата тенджера, където са били запържвани пилешките бутчета, за да могат да се задушат леко.

Настъргвате скилидките чесън и ги овкусявате с щипка червен пипер, сол и захар - този процес не е напълно задължителен, но се прави, ако искате да неутрализирате високата лютивост на чесъна.

И след като зеленчуците в тенджерата са се задушили добре, наливате към тях предварително подготвен зеленчуков бульон, с което трябва да получите един превъзходно ароматен и апетитен сос. След това връщате пилешките бутчета обратно в тенджерата. После нарязвате, отново на кубчета, доматите, които след това добавяте в съда за готвене. И когато всички продукти от тази рецепта са вече в тенджерата и на котлона, трябва да оставите яхнийката да покъкри така за поне 30 минути, за да може пилешките бутчета да се сварят добре. За финал винаги може да добавите и малко накълцан магданоз. За нас той е задължителният елемент от приготвянето на това толкова вкусно и родно ястие от добруджанския край.

Това е! Вашата добруджанска яхния с пиле за цялото семейство е готова и вече имате вкусен отговор на въпроса: “Какво ще ядем?”. Още много рецепти с продукти от марката „Порция свежест” ще откриете в специалните секции за рецепти в сайта на веригата и в мобилното приложение Lidl Plus. Да ви е сладко!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички