В тази статия ще ви представим най-важните правила за пържене на картофи с тиган. Следвайте ги и те ще станат вкусни и хрупкави:
- Тиганът е много важен. Най-добре е да изберете чугунен или стоманен тиган с дебело дъно.
- Заместете олиото със свинска мас- картофите ще станат много по-вкусни.
Отвори си хладилника и виж какъв си
- За да станат хрупкави картофките и да придобият страхотен загар, задължително е мазнината да бъде добре загрята, преди да ги поставите в нея.
- В никакъв случай не пържете картофите на пластове. По-добре е да пържите на един слой. Това ще ви гарантира, че те ще се сдобият с хрупкава коричка.
- Задължително е да ги обърнете няколко пъти. Но не ги обръщайте твърде често.
Научете как никога повече да не се разпадат картофените кюфтета
- Не осолявайте картофите предварително! Солта се добавя винаги накрая. Ако я добавите в началото, картофите започват да отделят течност и вместо да станат със златиста коричка, те ще залепнат за тигана.