През летния сезон най-предпочитани на трапезата са разядките. Днес ви представяме едно неустоимо кьопоолу, от което колкото и да направите няма да остане неизядено.
Необходими продукти за трънско кьопоолу:
4 картофа
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 зелен домат
3 скилидки чесън
2 стръка пресен копър
1 клонка прясна чубрица
3 с.л олио
1 ч.л. оцет
сол - на вкус
Вижте още: Това смути с цвекло е енергийна бомба
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги и ги пресовайте с пресата.
Сложете чушките и зеления домат в тавичка и ги опечете. Когато са готови, ги извадете и ги обелете.
Нарежете чушките на дребни парченца, а домата намачкайте с вилица. Сложете ги при пасираните картофи и добавете нарязан на дребно чесън.
Нарежете на ситно пресните чубрица и копър, след което поръсете с тях кьопоолуто. Овкусете с олио, оцет и сол на вкус.