Жестоко кьопоолу от трънския край


Жестоко кьопоолу от трънския край
Снимка: iStock

През летния сезон най-предпочитани на трапезата са разядките. Днес ви представяме едно неустоимо кьопоолу, от което колкото и да направите няма да остане неизядено.

Необходими продукти за трънско кьопоолу:

4 картофа

1 зелена чушка

1 червена чушка

1 зелен домат

3 скилидки чесън

2 стръка пресен копър

1 клонка прясна чубрица

3 с.л олио

1 ч.л. оцет

сол - на вкус

Вижте още: Това смути с цвекло е енергийна бомба

Начин на приготвяне:

Сварете картофите, обелете ги и ги пресовайте с пресата.

Сложете чушките и зеления домат в тавичка и ги опечете. Когато са готови, ги извадете и ги обелете.

Нарежете чушките на дребни парченца, а домата намачкайте с вилица. Сложете ги при пасираните картофи и добавете нарязан на дребно чесън.

Нарежете на ситно пресните чубрица и копър, след което поръсете с тях кьопоолуто. Овкусете с олио, оцет и сол на вкус.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама