Жесток деликатес: Конфитюр от люти чушки


Жесток деликатес: Конфитюр от люти чушки
Снимка: Istock

Пикантно, но не прекалено. С изискан вкус. На румънски се нарича "Dulceață de ardei iute", конфитюр от люти чушки, който с характерния си червен цвят печели окото, а след това и небцето.

Необходими продукти за конфитюр от люти чушки:

1 кг пресни люти чушки

1 кг червени чушки

500 мл бял оцет

1 кг кафява захар

1 чаена лъжичка сол

Вижте още: Разкошен десерт: Карамелизирани круши със синьо сирене

Начин на приготвяне:

Почистете чушките и ги нарежете на две части. С помощта на лъжица отстранете вътрешната част заедно със семките. Направете същото и с лютите чушките и нарежете всички на парчета, сложете ги в купа.

Добавете чушките, докато сместа стане на ситно.

Сложете сместа в тигана, добавете кафява захар, сол и бял оцет. Разбъркайте добре и оставете сместа да престои тридесет минути. Сложете тигана на котлона, на средна температура, за около час и половина. Разбърквайте от време на време, внимавайте да не залепне.

Трябва да е желатиново. Когато е готово, разсипете горещото сладко в стерилизирани буркани и ги затворете с подходяща капачка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама