Италианците обожават тази рецепта за картофен пай на тиган, защото се приготвя невероятно лесно, а вкусът е неописуем - просто трябва да го опитате.
Необходими продукти за картофен пай:
500 г картофи
150 г брашно
1 яйце
сол - на вкус
пипер - на вкус
зехтин
100 г шунка
100 г кашкавал
Вижте още: Всяка домакиня я има в кухнята си: Тайната съставка за перфектно хрупкави картофки
Начин на приготвяне:
Сварете картофите с обелката, след което ги обелете и пасирайте. В купата с картофите добавете сол, черен пипер, яйце, брашно и замесете гладко тесто.
В тиган се слага зехтин, след което се разпределя половината от тестото на дъното. След това отгоре се нареждат шунка, кашкавал, после пак шунка и отгоре се намазва останалото тесто.
Печете около 5 минути от едната страна и още 5 минути от другата, на слаб огън.
Сервирайте картофения пай задължително докато е топъл, защото тогава е най-вкусен.