Предлагаме ви една много вкусна рецепта за ореховки.
Необходими продукти за ореховките:
2 ч.ч. пресято брашно
20 г мая
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. смлени орехови ядки + цели орехови ядки за декорация
3 с.л. захар
250 г краве масло
2 яйца
1 ванилия
Вижте още: Домашни маслени сладки, които се топят в устата
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в прясното мляко заедно със захарта и оставете да втаса. Разбийте белтъците на гъст сняг и внимателно ги смесете с орехите.
Разбийте маслото на пяна и го смесете с разбитите жълтъци и втасалата мая. Постепенно при непрекъснато бъркане сипете брашното. Омесете меко тесто, което накъсайте на малки топчета. В средата на всяко топче сложете малко от ореховата плънка. Наредете ореховите сладки в тавичка, покрита в хартия за печене, да втасат. След това поставете по една ядка в средата на всяка сладка и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.