Хляб с Ементал, орехи и мащерка


Хляб с Ементал, орехи и мащерка

Хляб, омесен на ръка, с ароматни съставки и хрупкава коричка.

Необходими продукти:

1/2 мая, прясна

300 мл хладка вода

1 ч. л. захар

1 ч. л. сол

450 гр брашно

100 гр оризов грис

100 гр Ементал, настърган

шепа орехи, натрошени

1 ч. л. суха мащерка (1 с.л. прясна)

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря във водата със солта, захарта и 2-3 с. л. брашно. Оставя се да шупне.

Добавят се останалите продукти и се омесва меко тесто.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

Премесва се отново и се оформя на кръгъл или продълговат хляб.

Слага се в намаслена тава, наръсва се с 1 .с л. брашно, правят се 2-3 кръстовидни нареза отгоре.

Втасва още около 30 минути.

Пече се на 200 градуса до златисто, около 40-45 минути.

Източник: hihonas.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама