Гъбена каша от тефтера на баба


Гъбена каша от тефтера на баба
Снимка: iStock

Днес ви представяме еднo от любимите ястия от нашето детство, а именно гъбена каша.

Необходими продукти за гъбената каша:

600 г гъби печурки

1 глава кромид лук

2 скилидки чесън

2 с.л. масло

1 с.л. олио

600 мл вода

4 с.л. брашно

мащерка

черен пипер

сол - на вкус

Вижте още: Закуска за 10 минути: Тортила с яйчен пълнеж, шунка и сирене

Начин на приготвяне:

Гъбите се режат на филийки. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. В тенджера се сипва олиото и се добавя маслото.

Слагат се лукът и чесънът, да се задушат. След като омекнат, се слагат гъбите. Запържват се за кратко, посоляват се и се засушават още 5 минути.

Поръсва се брашното, бърка се непрекъснато, за да се запържи. Сипва се водата, бърка се енергично, да се разтвори брашното и да не остане на бучки.

Гъбената каша се готви пет минути. Подправя се с мащерката, черния пипер и сол на вкус.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама