Голяма вкусотия: Пилешко месо с прясно зеле


Голяма вкусотия: Пилешко месо с прясно зеле
Снимка: iStock

Ако сте любители на зелето, ето една рецепта, която да опитате колкото се може по-скоро.

Необходими продукти за пилешкото със зеле:

500 г пилешки гърди

1 супена лъжица зехтин

1 супена лъжица краве масло

1 средно голяма глава лук, нарязана

1 средно голяма зелка, нарязана на ситно

2 скилидки чесън, намачкани

1 чаена лъжица червен пипер

сол и черен пипер на вкус

Вижте още: Ще искате допълнително: Запечено прясно зеле с кайма

Начин на приготвяне:

Сложете зехтина и нарязаното пилешко месо в тиган. Овкусете със сол и черен пипер. Запържете за около 10 минути, като разбърквате често.

Извадете пилето от тигана и оставете настрана.

Прибавете маслото и лука в тигана и задушете за около 3 минути. Добавете зелето към тигана и гответе 10-15 минути, непокрито, като често разбърквате, докато омекне. Сложете чесъна и червения пипер вътре. След това прибавете и пилето, като често разбърквате. Трябва да отнеме само няколко минути, за да се стопли.

Опитайте и овкусете със сол или черен пипер, ако е необходимо. Сервирайте веднага.


Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама