Ако сте любители на зелето, ето една рецепта, която да опитате колкото се може по-скоро.
Необходими продукти за пилешкото със зеле:
500 г пилешки гърди
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица краве масло
1 средно голяма глава лук, нарязана
1 средно голяма зелка, нарязана на ситно
2 скилидки чесън, намачкани
1 чаена лъжица червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Вижте още: Ще искате допълнително: Запечено прясно зеле с кайма
Начин на приготвяне:
Сложете зехтина и нарязаното пилешко месо в тиган. Овкусете със сол и черен пипер. Запържете за около 10 минути, като разбърквате често.
Извадете пилето от тигана и оставете настрана.
Прибавете маслото и лука в тигана и задушете за около 3 минути. Добавете зелето към тигана и гответе 10-15 минути, непокрито, като често разбърквате, докато омекне. Сложете чесъна и червения пипер вътре. След това прибавете и пилето, като често разбърквате. Трябва да отнеме само няколко минути, за да се стопли.
Опитайте и овкусете със сол или черен пипер, ако е необходимо. Сервирайте веднага.