Голяма вкусотия: Наденички в бутер тесто


Голяма вкусотия: Наденички в бутер тесто
Снимка: iStock

Тази рецепта се приготвя лесно и е идеална за хапване сред природата. 

Необходими продукти за наденичките в бутер тесто:

6 свински наденички

250 г готово бутер тесто

една глава червен лук (нарязан)

едно стръкче пресен градински чай (салвия)

една шепа галета

прясно индийско орехче (настъргано)

едно яйце и малко мляко

олио

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180C.

Загрейте олиото в тиган и добавете лука, запържете леко за 10 минути, докато омекне и придобие златистокафяв цвят. Добавете листата салвия и гответе още няколко минути, след което поставете лука и салвията в чиния и оставете настрана.

Ред е на надениците - отстранете месото от обвивката и го поставете в купа с изстиналата смес от лук и градински чай. Добавете галетата и настърганото индийско орехче, разбъркайте с ръце, за да се смеси.

Леко набрашнете повърхността и разточете бутер тестото на голям правоъгълник, нарежете по дължина на два равни правоъгълника, след което сложете сместа в центъра на всеки правоъгълник.

Смесете яйцето и млякото заедно в малка купа, намажете тестото със сместа, след което прегънете едната страна, за да увиете пълнежа вътре. Използвайте вилица, за да натиснете надолу ръба на тестото, за да запечатате.

Нарежете бутер тестото с пълнеж от наденица на по-малки парчета и ги разпределете върху тава за печене. Намажете тестото с остатъка от яйцето и печете в предварително загрятата фурна за 25 минути или докато стане златистокафяво.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама