Филе от сьомга със свежи подправки


Филе от сьомга със свежи подправки

Здравословно и леко предложение за топлите дни.

Необходими продукти: 

1 филе от сьомга

морска сол

щипка бял пипер

6 стръка аспержи

30 мл зехтин

горчица

червена чушка

свежи листа:

целина

девисил

магданоз

копър

пера пресен лук

за соса:

1/2 с. л. нишесте

100-150 мл вода

20-30 мл бяло вино

1/2 пилешки бульон

2 щипки колоран

сервирайте с резен зелен лимон

Начин на приготвяне:

Подправете сьомгата с морска сол и щипка бял пипер и оставете да се овкуси.

Налейте вода в тенджерка и сложете съда за варене на пара. Отрежете долната твърда част на аспержите. Преместете ги в съда. Сложете капак. След 10 минути ще са сварени.

Сложете тиган на котлона да загрява. Налейте 30 мл зехтин. Когато мазнината загрее, сложете филето. Почти веднага обърнете и оставете за кратко да се запече. Обърнете отново.

Нарежете на ситно букет от листа свежи подправки: целина, девисил, магданоз, копър и пера пресен лук. Сипете ги в удобен съд, разбъркайте и оваляйте готовото филе от двете страни.

Сервирайте го върху задушените аспержи. Отгоре накапете капки горчица.

В тигана от сьомгата сипете нишестето и 100-150 мл вода и разбийте с тел, да няма топчета.

Сложете го на котлона. Сипете и 20-30 мл бяло вино. Разбъркайте. Прибавете стрито на прах половин кубче пилешки бульон и 2 щипки колоран за цвят и разбъркайте. Сосът трябва да се сгъсти.

Полейте сьомгата със соса. Украсете с кубчета червена чушка и резен лимон.

 Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама