Фалафели с кашу


Фалафели с кашу

Рецепта от Близкия Изток.

Необходими продукти:

400 г сварен нахут (водата запазваме за разбиване)

220 г сварена елда (50 г суха, покрива се с вода около 250 мл и се сварява на тих огън за около 20 минути)

4 скилидки чесън

1 глава лук (около 100 г)

10-15 стръка магданоз

3-4 с.л. тахан от кашу

3 с.л. лимонов сок

1 ч.л. хималайска сол

2 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. чили

5 с.л. тиквено семе

3 с.л. слънчогледово семе

50-60 г овесени ядки 

1 ч.л. ленено брашно, размито с 3 с.л. вода, по желание

за овалване: семена от сусам, нигела, мак, айован.

Начин на приготвяне:

Поставете в блендер лука, нарязан грубо, магданоза - нарежете/блендирайте. Добавете сварената елда, нахута, семената от тиква и слънчоглед, солта, чилито, тахана, отново блендирайте за кратко, като сваляте от стените несмлените части. Целта е да се получи подходяща смес за фалафели, а не твърда гладка. Извадете сместа в купа, добавете овесените ядки, кимиона, лененото брашно. Омесете и с влажни ръце оформете еднакви топчета.

Включете фурната на 220 С. Застелете тава с хартия за печене.

Оваляйте фалафелите в смес от семена - сусам, нигеа, мак, айован. Наредете в тавата. Напръскайте с олио. Печете около 15-20 минути или до желана хрупкавост.

Източник: vkusnosbety.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама