Вижте как точно да ги приготвите.
Необходими продукти:
1 кг картофи
1/2 връзка копър
3 скилидки чесън
30 гр краве масло
КАРТОФЕНА ЯХНИЯ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ И КАШКАВАЛ НА ФУРНА
Начин на приготвяне:
Измивате добре картофите, обелвате ги и ги слагате да поврат в подсолена вода. Картофите не трябва да стават много меки, а да останат полусварени. Те ще бъдат подложени и на друга топлинна обработка, затова ако още в началото ги сварим, впоследствие ще се разпаднат.
Полусварените картофи се нарязват на едри парчета и се запържват в загрятото предварително масло, докато придобият златиста коричка. Мазнината за пържене на картофите трябва да е повече, за да се изпържат добре.
Накрая обърквате картофите със ситно нарязаните копър и чесън, след което ги оставяте на котлона за не повече от 1-2 минути. Възможно е да ги добавите и след като свалите картофките от котлона. Ако не ги подлагате на топлинна обработка, тогава те ще останат по-свежи.