Няма нищо по-вкусно от домашно приготвено кисело мляко.
А за да е още по-хубаво, препоръчваме да си вземете домашно прясно мляко от някоя баба или дядо.
То трябва да се свари, а след това да изстине до подходящата температура.
Използвайте метода на бабите - ако може да задържите пръст в млякото за 10 секунди спокойно, значи е готово за подквасване.
Вижте още: Вкусна баница с праз и сирене
Разпределете млякото в буркани.
Пригответе си чаша с хладка вода и закваска (гъсто кисело мляко). На върха на супена лъжица гребнете малко от закваската, след това топнете в чашата с вода и разбъркайте.
Разбъркайте кашата в буркана с прясно мляко много добре. Сложете капачката и преминете към следващия буркан.
Всички буркани наредете плътно един до друг върху предварително приготвени за целта одеало, защото трябва да стоят на топло.
След няколко часа киселото мляко ще е готово.
Да ви е сладко!