Рулото Стефани е истинска класика, вижте как се приготвя.
Необходими продукти:
1 кг кайма
1 яйце
1 глава кромид лук
2-3 с. л. олио
1 филийка хляб
сол
черен пипер и кимион на вкус
чубрица и магданоз
5 сварени яйца
2 кисели краставички
1 морков
1 белтък
ТЕЗИ МЕКИЧКИ СЕ ТОПЯТ В УСТАТА
Начин на приготвяне:
Каймата се измесва с нарязания на ситно лук, яйцето, филийката хляб, натопена в бира, прясно мляко или вода, олиото и подправките.
Яйцата се варят и се режат на парченца. Морковът и краставичките се режат на кубчета.
Тавата, в която ще се пече рулото, се маже с олио, сипва се каймата, разстила се, а в средата по дължина се подреждат яйцата, моркова и краставичките. Прехлупва се добре и се оформя рулото. Намазва се с разбит белтък. Ястието се пече около час на 180 градуса.