Елдени кюфтенца


Елдени кюфтенца

За вегетарианците или хората, които в момента постят - елдени кюфтенца. 

Необходими продукти:

1/2 ч.ч. елда

1/2 ч.ч. смлени на дребно орехи

1/2 зелена тиквичка (не много голяма)

1/2 връзка магданоз

50 мл зехтин или друго растително олио - от гроздови семки е много подходящо

1/2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. чубрица

1 малка глава лук (по желание)

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Накиснете елдата във вода за няколко часа.

Измийте и отцедете елдата. Сложете я в блендер заедно с мазнината и около 50 мл вода. Блендирайте, докато сместа стане на каша (може да използвате и пасатор).

В голяма купа смесете настърганата тиквичка, смлените орехи, нарязания на ситно магданоз и лук, подправките и елдената каша. Разбъркайте до образуването на лепкава смес.

Оформете кюфтета и наредете върху застлана с хартия за печене тава. Намажете кюфтетата с мазнина и печета на 170 градуса, докато се зачервят от всички страни. Може дa използвате и лъжица за сладолед. По този начин ще оформите по-равномерни кюфтета.

Ако имате формички за малки кексчета, печете в тях. Капнете по малко мазнина във всяко гнездо, сипете от сместа с лъжицата и леко притиснете. Отгоре намажете с още малко мазнина. Печете отново на 170 градуса Целзий, докато се зачервят.

Сервирайте топли със салата, туршия или други разядки.

Източник:  sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама