Двойно шоколадов бананов сладкиш


Двойно шоколадов бананов сладкиш

Необходими продукти:

300 гр брашно

120 гр какао

1 равна ч.л. сода бикарбонат

1 равна ч.л. бакпулвер

щипка сол

300 гр захар (200 гр. кафява + 100 гр бяла)

4 презрели банана

2 яйца

1 ампула ванилова есенция

150 гр кисело мляко

около 150 гр шоколадов чипс (или 1 млечен шоколад нарязан на малки парченца)

за глазура на сладкиша:

половин бял шоколад

половин черен (или млечен) шоколад

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете дъното и стените на правоъгълна тавичка за печене с олио. Застелете дъното ѝ с хартия за печене и отново намаслете горната част на хартията.

В дълбока купа, намачкайте обелените банани на пюре. Прибавете захарта и ванилията и разбъркайте добре с телена бъркалка или лъжица. Добавете към сместа леко разбитите с вилица яйца и киселото мляко. Отново разбъркайте добре.

Пресейте брашното и какаото, смесете ги и добавете към тях содата, бакпулвера и солта.

Към течната смес добавете брашняната и разбъркайте. Не преразбивайте тестото, разбъркайте само докато брашното се поеме.

Добавете шоколадовия чипс или ако намяте нарязания на малки парченца млечен шоколад и разбъркайте докато се разпредели вътре в сместа.

Изсипете кейковата смес в тавичката и загладете. Сложете тавичката в предварително загрятата до 180 градуса фурна и печете около 30 минути или докато дървено шишче забодено в сладкиша излезе без полепнали трохи.

След като извасите сладкиша от фурната оставете го леко да изстине и когато е още топъл, но не горещ, разстопете поотделно двата вида шоколад за глазурата и с помоща на лъжица поливайте от бялата шоколадова смес и от кафявата, като ги редувате, така че да се получи мрамориран ефект.

Оставете сладкиша да изстина напълно и нарежете на квадрати.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама