Всеки опитен готвач знае как да приготви вкусни и сочни кюфтета дори от евтина кайма, благодарение на следните трикове.
1. Избор на правилния хляб
Пресният хляб не е подходящ за приготвяне на кюфтета: в случая каймата ще стане лепкава, а ястието няма да е особено сочно.
При приготвянето на кюфтета винаги използвайте хляб, който е на поне няколко дни. Можете да изберете както стандартен бял хляб, така и ръжен.
Кюфтета ще станат още по-вкусни и ще се топят в устата, ако добавите тази съставка към каймата
2. Добавяне на тиквички или картофи към каймата
Зеленчуците няма да развалят вкуса на кюфтетата: напротив, ястието ще стане по-вкусно и здравословно. Известно е, че тиквичките и картофите отделят сок в процеса на готвене. Поради тази причина опитните готвачи ги добавят в настърган вид към каймата.
3. Добавяне на масло
Ако обичате сочни кюфтета с наситен вкус, тогава върху всяко изпържено кюфте трябва да поставите малко кубче масло.
4. Пържене на правилната температура
Първоначално кюфтета се пържат на силен огън, така че да се появи коричка. След това огънят се намалява, за да се запази сочността на ястието.