Домашни милинки


Домашни милинки
Снимка: iStock/Guliver

Опитате ли тези милинки, няма да искате да пробвате други!

За тестото:

прясно мляко - 300 мл

прясна мая - 20 г

захар -1 с.л

кисело мляко - 4 с. л.

хлябна сода - 1/2 ч.л.

яйце - 1 брой

олио - 4 с. л.

сол -1 с. л.

брашно - около 560 г

сирене - 250 г

За заливката:

прясно мляко - 100 мл

разтопено краве масло - 125 г

брашно - 2 с.л.

яйце - 1 брой

БАНИЦА СЪС СПАНАК И СИРЕНЕ

Начин на приготвяне:

1. Затоплете малко прясното мляко и добавете в него захарта, маята и 2 с. л. брашно. Оставете да шупне.

2. В купа пресейте 550 г брашно и добавете солта.

3. Объркайте киселото мляко със содата. След това добавете яйцето и разбийте с вилица. Добавете олиото.

4. В купата с брашното изсипете шупналата мая и сместа с киселото мляко.

5. Замесете тесто. Получава се леко лепкаво. Добавете 1 или 2 с.л. брашно, но не повече. Намажете ръцете си с малко олио и доомесете. Оставете тестото покрито или в специална купа с капак да втаса. Трябва да удвои обема си.

6. Към втаслото тесто натрошете сиренето и размесете хубаво. От тестото оформете топки. Една е около 60-65. Ако ви лепне, си намажете ръцете с малко олио. Наредете топките в тава, покрита с хартия за печене, като оставите малко място между тях. Оставете за 10 минути, не повече.

7. Ред е на заливката. Млякото, разтопеното масло, яйцето и брашното се разбиват на ръка. С тази смес се заливат милинките.

8. Печете на 180 градуса около 40 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама