Домашен хрупкав картофен чипс


Домашен хрупкав картофен чипс
Снимка: iStock

Ако обичате картофен чипс, по-добре да си го направите вкъщи. Да, пържен е, но със сигурност няма да съдържа консерванти.

Необходими продукти:

600 грама картофи

олио за пържене

студена вода

Вижте още: Перфектният домашен сос за барбекю

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на тънки шайби - с помощта на белачка. След това ги поставете в купа и ги изплакнете хубаво със студена вода.

След като се отцедят добре, ги сложете в тенджера, пълна с вряща вода, за 1 минута. Отцедете с решетъчна лъжица и изсипете в купа, пълна със студена вода, за да стегнат картофите.

След като се отцедят, ги наредете върху чиста кърпа и ги подсушете с кухненска хартия.

След като изсъхнат, ги изпържете в тиган с врящо олио, за около 5 минути. Отцедете ги хубаво от излишната мазнина и по желание може да ги поръсите със сол, черен пипер или пък настърган пармезан.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама