Един по-полезен вариант.
Необходими продукти:
200 гр царевично брашно
100 мл хладка вода
40 мл олио по избор
½ ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Смесете брашното със солта, олиото и водата. Омесете меко тесто. Ако стои трошливо - добавете още малко вода, ако пък е по-влажно - добавете още малко башно.
Оставете да престои, завито в найлоново фолио, поне 30-40 минути. Колкото повече стои, толкова по-хубаво става.
Разделете тестото на две части.
Включете фурната на 180 градуса.
Вземете лист хартия за печене и я намажете с олио. Сложете едната половина от тестото върху хартията. Покрийте с втори лист хартия и разточете до много тънка кора – от 1 до 2 мм.
Внимателно отлепете горната хартията и намажете кората с олио. С остър нож или нож за пица разрежете на триъгълници.
Повторете за втората част от тестото.
Ако фурната ви има вентилатор, сложете двете тави заедно. Ако няма - една по една. Печете, докато парченцата се зачервят. Наглеждайте ги често, защото бързо изгарят.
Пожелание ги поръсете с пармезан или пипер и сервирайте веднага с гуакамоле, салса, пюре от боб или друга любима разядка.
Източник: sundaybakeclub.com