Чийзкейк с праскови


Чийзкейк с праскови

Обичате ли чийзкейк? Ние обичаме много. Затова днес ви предлагаме тази страхотна рецепта с праскови.

Необходими продукти:

за подложката:

1 пакет чаени бисквити (215 гр)

1 пакетче (100 гр) бишкоти савоярди (или това са 12 броя бишкоти)

150 гр масло

за пълнежа:

4 яйца

160 гр захар (или това е 2/3 от 250 мл чаша)

400 гр крема сирене (или рикота)

1 ванилова есенция

за глазурата:

4 праскови

сока на половин лимон

около 200 -250 гр. конфитюр от кайсии

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса.

Намазнете дъното и стените на 26 см. форма за торта със свалящ се борд. Застелете дъното с хартия за печене.

Сложете в блендер бисквитите и бишкотите и смелете на трохи. Прибавете размекнатото масло към бисквитените трохи. Бъркайте, докато маслото се разпредели равномерно и добре се смеси с бисквитите. Трябва да се получи нещо като ронливо лепкаво тесто.

Изсипете получената бисквитена смес във формата, заравнете и притиснете с пръсти, за да слепнат трохите и да се уплътни добре бисквитеният слой.

Разбийте с миксер яйцата, захарта, ванилията и крема сиренето до кремообразна смес. Изсипете я върху бисквитения слой.

Печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна, около 40 минути, докато сладкишът стане златист отгоре и е леко мек на пипане. Извадете от фурната и оставете да изстине.

Помогнете си с остър нож, за да отделите чийзкейка от формата, като го прокарате внимателно между борда и сладкиша, след което разкопчайте борда на формата и го отстранете.

Отделете няколко лъжици конфитюр за глазиране на прасковите. Останалото количество затоплете (например в микровълновата фурна) и намажете чийзкейка отгоре.

Обелете прасковите и ги нарежете на тънки резенчета. Напръскайте ги с лимоновия сок, за да не потъмняват. Наредете ги върху намазания с конфитюр чийзкейк. Затоплете заделеното количество конфитюр и внимателно намажете прасковите отгоре.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама