Бърз и вкусен десерт: Шоколадови топчета с лешници


Бърз и вкусен десерт: Шоколадови топчета с лешници
Снимка: Istock

Шоколадът и лешникът са идеалната комбинация, така че не е изненадващо, че те са главните герои на много десерти. Тези топки не са изключение.

Необходими продукти за шоколадови топчета с лешници:

250 г шоколад

120 мл сладка бита сметана

100 г течен шоколад

50 г печени лешници

30 г масло

Вижте още: Рибен пай по рецепта на Джейми Оливър

Начин на приготвяне:

Начупете шоколада на малки парченца и го разтопете на водна баня. Разбъркайте добре шоколада и го оставете настрана. Загрейте сметаната в съд.

Изсипете загрятата разбита сметана върху шоколада и разбъркайте, докато съставките се смесят. Смесете течния шоколад и масло със стайна температура в шоколадовата смес. Добавете ситно смлените лешници и разбъркайте всичко добре. Покрийте получената смес с найлоново фолио и я приберете в хладилника да стегне за около половин час. От охладената смес оформете малки топчета - за всяко топче използвайте около една чаена лъжичка от сместа. Ще забележите, че сместа ще бъде доста лепкава, така че работете възможно най-бързо. Приберете топчетата в хладилника да стегнат за още трийсетина минути, след което ги сервирайте.

Да ви е сладко!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама