Бяла риба с босилеков сос


Бяла риба с босилеков сос

Време е за плаж, море, рибка...

Необходими продукти:

200 гр филе от бяла риба

20-30 мл зехтин

за соса:

листа пресен босилек

1 ч. л. пармезан

60 мл зехтин

1/2 пилешки бульон

100 мл вода

1 скилидка чесън

сервирайте върху канапе

от резени домати и лимони

украсете със:

стрък пресен босилек,

балсамов оцет

1/2 зелен лимон

Начин на приготвяне:

Подправете с морска сол и щипка черен пипер 200 гр филе от бяла риба (за 1 порция).

В каната на пасатора сложете листа пресен босилек, 1 ч. л. настърган пармезан, 60 мл зехтин, ½ кубче бульон, стрито на прах, 100 мл вода и 1 скилидка чесън. Пасирайте босилековия сос до гладка смес.

Сложете тиган да загрява, заедно с 20-30 мл зехтин. Когато мазнината е готова, сложете рибата. Почти веднага обърнете. Оставете да се пържи 1-2 минути. Внимателно обърнете, да не се разкъса. След 1-2 минути извадете готовото филе в помощна чиния.

Нарежете 1 домат и 1 лимон на филии.

В чинията за сервиране подредете канапе за рибата от резени домат и лимон в избрана от вас фигура. Полейте малко от босилековия сос. Преместете рибата върху канапето. Поръсете с балсамов оцет. Украсете с ½ зелен лимон и стрък пресен босилек.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама