Безглутеново брауни с фурми и банани


Безглутеново брауни с фурми и банани

Днес споделямe рецептата за едно печиво, което по нищо не отстъпва на традиционните си версии с много захар и много масло. Вижте как да си направите здравословно безглутеново брауни с банани и фурми, с кокосово и рожково брашно, със семена чиа и слънчогледови семки.

Необходими продукти:

2 банана

5 с.л. семена чиа накиснати в 250 мл. студена вода

10 фурми

30 гр. сурово белено слънчогледово семе

1 с.л. маково семе

4-5 с.л. рожково брашно

50 гр. кокосово брашно

50 мл. зехтин

1 ч.л. ванилов екстракт

2 с.л. кокосови стърготини по желание

1 с.л. мака на прах по желание

2 с.л. бирена мая на люспи по желание

Начин на приготвяне:

Накиснете семената чиа във водата за около 10 минути.

Обезкостете и нарежете или пюрирайте фурмите.

Нарежете бананите на кубчета.

Разбъркайте всички продукти заедно и изсипете в избраната от вас форма за сладкиш.

Печете около 30 минути в предварително загрята на 180-200 градуса фурна с вентилатор.

Браунито е готово, когато клечка за зъби излиза чиста при проверка в средата на браунито.

Охладете и сервирайте.

Източник: foodieboulevard.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама