Днес споделямe рецептата за едно печиво, което по нищо не отстъпва на традиционните си версии с много захар и много масло. Вижте как да си направите здравословно безглутеново брауни с банани и фурми, с кокосово и рожково брашно, със семена чиа и слънчогледови семки.
Необходими продукти:
2 банана
5 с.л. семена чиа накиснати в 250 мл. студена вода
10 фурми
30 гр. сурово белено слънчогледово семе
1 с.л. маково семе
4-5 с.л. рожково брашно
50 гр. кокосово брашно
50 мл. зехтин
1 ч.л. ванилов екстракт
2 с.л. кокосови стърготини по желание
1 с.л. мака на прах по желание
2 с.л. бирена мая на люспи по желание
Начин на приготвяне:
Накиснете семената чиа във водата за около 10 минути.
Обезкостете и нарежете или пюрирайте фурмите.
Нарежете бананите на кубчета.
Разбъркайте всички продукти заедно и изсипете в избраната от вас форма за сладкиш.
Печете около 30 минути в предварително загрята на 180-200 градуса фурна с вентилатор.
Браунито е готово, когато клечка за зъби излиза чиста при проверка в средата на браунито.
Охладете и сервирайте.
Източник: foodieboulevard.com