Ако имате непоносимост към глутен или просто искате по-здравословен вариант на обичаните хлебчета, тази рецепта е за вас.
Необходими продукти за 5 малки хлебчета:
100 г сух нахут (1 чаша)
2 супени лъжици хуск
1 чаена лъжичка сода за хляб, смесена с 1 супена лъжица оцет
100 мл вода (1/2 чаша)
подправки по ваш избор
1 супена лъжица екстра върджин зехтин
семена от сусам и нигела за поръсване отгоре (по желание)
Вижте още: По-вкусна млечна баница с лапад не сте опитвали
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута за една нощ, след това го отцедете и го изплакнете на следващия ден.
В мощен кухненски робот смесете накиснатия нахут с всички останали съставки. Пулсирайте на висока скорост, докато се образува кремообразно тесто.
Оформете от тестото 5 мини хлебчета.
Поставят се в тава, покрита с хартия за печене, като по желание се поръсват със семена отгоре.
Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 минути, или докато станат златисти и бухнали.
Сервирайте с любимите си гарнитури.
Съхранявайте в херметически затворен контейнер за няколко дни.