Безглутенови хлебчета от нахут - трябва да ги опитате


Безглутенови хлебчета от нахут - трябва да ги опитате
Снимка: iStock

Ако имате непоносимост към глутен или просто искате по-здравословен вариант на обичаните хлебчета, тази рецепта е за вас. 

Необходими продукти за 5 малки хлебчета:

100 г сух нахут (1 чаша)

2 супени лъжици хуск

1 чаена лъжичка сода за хляб, смесена с 1 супена лъжица оцет

100 мл вода (1/2 чаша)

подправки по ваш избор 

1 супена лъжица екстра върджин зехтин

семена от сусам и нигела за поръсване отгоре (по желание)

Вижте още: По-вкусна млечна баница с лапад не сте опитвали

Начин на приготвяне:

Накиснете нахута за една нощ, след това го отцедете и го изплакнете на следващия ден.

В мощен кухненски робот смесете накиснатия нахут с всички останали съставки. Пулсирайте на висока скорост, докато се образува кремообразно тесто.

Оформете от тестото 5 мини хлебчета.

Поставят се в тава, покрита с хартия за печене, като по желание се поръсват със семена отгоре.

Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 минути, или докато станат златисти и бухнали.

Сервирайте с любимите си гарнитури.

Съхранявайте в херметически затворен контейнер за няколко дни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама