Без месене: Много вкусен домашен хляб


Без месене: Много вкусен домашен хляб
Снимка: iStock

Домашният хляб не е толкова труден за приготвяне, колкото изглежда, а с тази рецепта дори не е нужно да го месите. За приготвянето ще ви трябват само четири съставки: брашно, разтворима мая, сол и вода.

Необходими продукти за домашен хляб:

420 г пшенично брашно

400 мл хладка вода

2 с. л. морска сол

2 с. л. инстантна мая на прах

Вижте още: Сиренява лютика с патладжан по рецепта на Иван Звездев

Начин на приготвяне:

Смесете сухите съставки в голяма купа: брашното, морската сол и инстантната мая.

Изсипете топла вода в брашното и разбъркайте добре съставките, докато се смесят. Покрийте тестото с памучна кърпа и оставете да втаса около два часа. Когато това време изтече, загрейте фурната до 220 градуса по Целзий с поставена вътре покрита чугунена тенджера.

Набрашнете голяма хартия за печене и прехвърлете втасалото тесто върху нея. Оформете на топка. Разрежете горната част на тестото на няколко места с нож.

Поставете тестото с хартията в загрята тенджера и поставете във фурната, покрита, за 35 минути. Отворете капака и печете хляба още 10 минути, така че коричката да придобие приятен златист цвят.

Оставете хляба да изстине напълно или поне 30 минути преди да го нарежете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама