Днес ви представяме рецепта за неустоимо тиквено брауни, с което ще си подсладите душата в студените дни. За приготвянето на този деликатес не е нужно никакво брашно, независимо от това - текстурата е феноменална.
Ако сте изпекли тиква и имате остатъци, използвайте ги, за да направите това шоколадово брауни.
Необходими продукти за брауни с тиква и шоколад:
150 г бадемово брашно
2 с.л. какао
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. джинджифил
1/4 ч.л. индийско орехи
1/2 ч.л. сода
2 яйца
170 г цял черен шоколад
70 г (1/3 чаша) кокосово масло
80 г (1/4 чаша) сироп от агаве
120 г (1/2 чаша) пюре от тиква
За украсата:
смлени орехи
шоколадови капки
Вижте още: Много вкусен и ароматен хляб с фета, розмарин и мащерка
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса по Целзий и поставете хартия за печене. Използвайте керамична тава 20 x 20, но ако нямате такава, всяка тава ще свърши добра работа.
Добавете черния шоколад в подходящ съд и сложете в микровълновата, за да се разтопи.
През това време в дълбока купа добавете яйцата, кокосовото масло, агавето и разбъркайте. Когато шоколадът се разтопи, добавете го към същата смес и разбъркайте отново, докато получите смес "пудинг".
Към тази смес прибавете смлените бадеми, какаото, подправките и содата. Разбъркайте отново добре, докато всички съставки се смесят напълно.
Добавете сместа в съда за печене и заравнете добре. Отгоре се слага тиквеното пюре. Правете кръгови движения с вилица, за да смесите сместа.
Накрая добавете орехите и парченцата шоколад. Печете в предварително загрята фурна за 30 минути. Проверете с клечка за зъби дали е готово. Ако сместа остане върху клечката за зъби, трябва още няколко минути.
Оставете да изстине, преди да нарежете. Парчетата могат да престоят на стайна температура 2-3 дни или в хладилник до 4 дни.