Приготвянето и сушенето на домашна юфка са част от детските спомени на много хора. Днес по-малко са тези, които си я правят вкъщи, но пък по магазините може да намерите на различни марки. Тази баница от юфка е изключително вкусна и лесна.
Необходими продукти:
200 грама домашна юфка
4 яйца
400 грама кисело мляко
1/2 чаена чаша олио
3 супени лъжици захар
40 грама сирене
чаена чаша вода
1 чаена лъжица сода за хляб
1/2 чаена чаша пудра захар
Начин на приготвяне:
В купа разбърквате всички продукти без юфката. В средно голяма тава изсипвате сместа и добавяте юфката. Разбърквате отново, докато юфката се разпредели равномерно в тавата.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато баницата придобие златист цвят. След като извадите баницата от фурната, поръсвате с пудра захар.
Преди сервиране по желание може да добавите няколко лъжички сладко от малини или ягоди.
Източник: supichka.com