Ароматно пиле с ориз


Ароматно пиле с ориз
Снимка: iStock

Необходими продукти:

3 цели пилешки бутчета или други части на пилето с кости

1 голяма глава лук, разрязана на 4

100 гр корен целина, нарязан на едри парченца

1 голям морков, нарязан на 4

350 гр ориз (2 ч.ч. чаши с вместимост от 250 мл)

3 с.л. олио и 2 с.л. масло

10 зърна пипер микс

сол на вкус

1/3 връзка магданоз

ТРИКОВЕ И ГРЕШКИ ПРИ ПРИГОТВЯНЕ НА КИСЕЛО ЗЕЛЕ

Начин на приготвяне:

Пилето се почиства добре, слага се в голяма тенджера и се залива с вода, която, когато заври, се изхвърля и се налива нова. Ако готвите домашно пиле, това не е нужно да се прави. Водата трябва да е повече, за да е достатъчна за заливането на ориза. Когато заври, добавете лука, целината, моркова, дръжките на магданоза и зърната пипер. Намалете степента на котлона и варете под капак, до пълно омекване на месото, като на половината време добавете солта. Готовото месо извадете в чиния и обезкостете.

Оризът се измива добре в ситен гевгир тип цедка и се отцежда. В малка тенджера загрейте олиото и маслото. Добавете ориза, като го запържите, докато зрънцата му станат почти прозрачни. Именно това помага след сготвяне да не се разкашкат. Готовият ориз прехвърлете в голяма и дълбока тава, след което добавете пилешкото месо. Разбъркайте и залейте с прецедения бульон, в съотношение 1 ч.ч. ориз с 3 и ½ ч.ч. бульон. Сложете тавата в загрятата на 190 градуса фурна и печете, докато течността се абсорбира напълно. Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама